Mijn oorspronkelijke beroep is fysiotherapeut, in 1982 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie. Sinds 1983 heb ik me verdiept in de haptonomie en ik ben al jaren met veel plezier werkzaam als haptotherapeut. Ik heb een eigen praktijk in Amsterdam.

In 2000 heb ik kennis gemaakt met Biodanza. Mijn eerste Biodanza ervaring heb ik opgedaan op een vakantie in Turkije. We dansten buiten, onder de druiventrossen, op een berg, met uitzicht op zee.
Het was alleen al een feest om daar te zijn.  

Ik kan me de eerste vivencia nog goed herinneren, ik wist niet wat me overkwam: een geweldige combinatie van dansen, voelen, contact, muziek, plezier en genot.
Dát bleek Biodanza te zijn, ik was gelijk verkocht!
Wát bewoog me nou, waarom vond ik het zo fantastisch?
Als ik nu terugkijk kan ik zien dat ik altijd een diep verlangen heb gehad naar verbondenheid, verbondenheid met mezelf, met de ander en met het grotere geheel, met de natuur. Een diep verlangen naar liefde, naar genegenheid, naar samenzijn, naar overgave, naar lichamelijk contact, naar genieten en plezier.
Eigenlijk hele basale menselijke behoeften.
En dáár gaat Biodanza over.

Het Biodanza systeem heeft me zo geraakt dat ik besloot de opleiding tot  docent te gaan doen. Ik ben één van de eerste docenten die in Nederland zijn afgestudeerd aan de Rolando Toro School voor Biodanza in Amsterdam.
Sinds september 2009 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan: samen met Miranda van Keulen leid ik de School voor Biodanza Amsterdam. 
We leiden studenten in 4 jaar op tot Biodanza docent.
Voor meer info over de school  klik hier.

 
 
 
                                                       


 
Els Boon     elsboonbiodanza@gmail.com   020-6831087